Georgian Townhouse in Chelsea, West London, SW3

redline


Georgian Townhouse in Chelsea
West London, SW3

planning permission : restoration : extension : interior design : bespoke furniture

Conservation Area


Our client's brief was to remodel and modernise this large six storey townhouse, to suit the demands of a modern family lifestyle, whilst respecting the period character of the building. They specifically wanted to extend the family living area at the rear of the house to create a large, open plan space. To enhance the use of the outdoor area, they required an elevated terrace leading-off the first floor formal lounge, supported by the ground floor extension below.

To compliment the existing period features of the house, we designed the ground floor extension in the form of a traditional, glazed orangery with bay windows. The outdoor terrace built above, augments the space in the lounge, its sensitive detailing blending with the original character of the house. Obtaining planning permission from xxxxx Council for this new build element was challenging and ultimately proved successful.

The refurbished bedrooms and new family bathroom boast thoroughly modern amenities and a luxurious finish, and the open plan family living space cleverly balances modern functionality with period grandeur.